Historiek

“Dé Wommel” NEVER dies…

Over het ontstaan van “JH Wommel” is wat onduidelijkheid. De aanleiding voor de oprichting is alvast wel duidelijk: er was in Wommelgem NIKS te doen voor jongeren. JH WOMMEL bestaat meer dan 35 jaar en in die jaren was dé Wommel voor vele jongeren hun eerste (of enige) familie.

In 1978 werden in Wommelgem een aantal fuiven georganiseerd: Eén in het Keizershof én een driedaagse in een tent in het Koeistraatje (alias Doornaardstraat) en er kwam ruig volk op af. Tegen eind 1978 of was het al 1979? kreeg dé Wommel zijn huidige locatie met twee lokalen op het Fort II. 

De initiatiefnemers van toen namen de vzw vorm aan en ze kwamen terecht op het door de gemeente pas verworven Fort II. De daaropvolgende jaren zouden anderen vooral azen op de lokalen, voor dé Wommel een kwestie van de lokalen op een eigenzinnige manier te benutten en te behouden voor de jeugd.

Zo hangende tussen een 35-40 jarig bestaan leek het voor de Raad Van Bestuur van dé Wommel dus wel gepast om enkele verhalen, geschreven of verteld door stichtende leden, voorzitters en leden te lanceren. 

Wat opvalt, zijn de verschillende pendelbewegingen tussen veel volk en “3 man en een paardekop” en de verschillende muzikale golven waarop telkens een nieuw publiek dé Wommel binnensurfte (of buitenrolde). Nog een rode draad, de slechte naam en annex relatie met de gemeente. Er leeft hoop dat dit kzn veranderen.

Het zijn (en blijven) echter maar een paar exemplarische verhalen. Het goede aan internet en sociale media is het tegensprekelijk karakter van verhalen. Ieder zal wel zijn waarheid en zijn verhaal hebben… Laat dus jouw verhalen maar komen (info@wommel.be). Wie weet publiceren we ze ook. Maar alleszins vragen we, duik eens in je archief, je kelder, klim op zolder en stuur ons gescande foto’s, affiches, fuifbriefkes,… Anything goes. Stuur ons iets door.

Günther Dauwen